Chimichurri Verde

Argentiinast pärit roheline ürdikaste, mis meenutab veidi itaallaste pestot ja on populaarne kogu Ladina-Ameerikas. Argentiinlased kasutavad seda nii grill-liha marineerimiseks kui ka grillitud liha maitsestamiseks (eelkõige siis veiseliha), ent seda võib proovida ka pastaroogade, kala ja kana maitsestamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

suur peotäis värskeid peterselli lehti

suur peotäis värsket koriandrit

3-4 küüslauguküünt

2 sl värsket punet

1 dl oliiviõli

2 sl valget või punast veiniäädikat

soola ja musta pipart

0.25 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

Valmistamine

Haki petersell, koriander, pune ja küüslauk hästi peeneks (kas noaga või siis hetkeks köögikombainis peenestades). Pane väikesesse kaussi.

Sega juurde oliiviõli, veiniäädikas, sool, pipar ja tšillihelbed. Kontrolli maitset.

Serveeri kohe või pane külmkappi. Kui säilitad chimichurri't külmikus, siis lase enne serveerimist toatemperatuurini soojeneda.

Säilib 1-2 päeva.

 

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR

Seenekas
postitatud 01.02.2016 21:25

Mul jäi koostisainetest puudu ainult pune. Igatahes maitses nii mulle kui kaasale. Säilivuse koha pealt pean ütlema, et üle nädala on olnud küll, sai lihtsalt päris suur ports.