Picanha on veiselihatükk, mis on eriti hinnatud Lõuna-Ameerikas. "Koduks" peetakse Põhja-Argentiinas asuvat Tucumani provintsi, aga nüüdseks on see väga armastatud ka Brasiilias ning sedakaudu ka Portugalis. USAs on picanha vähe tuntud, aga siiski võib seda leida top sirloin cap, rump cover, rump cap või culotte nime all. Brasiilias hakati veiserümbast picanha-tükki eraldama ja serveerima alles 1960ndatel ja on nüüdseks kõige hinnatum lihatükk.
Tegemist on veise tagaosast lõigatud lihatükiga, mida ühelt poolt katab õhuke rasvakiht. Picanha-tükk kaalub umbes 1,5 kilogrammi. Ära mingil juhul eemalda seda katvat rasvakihti, sest see annab lihale eriti mahlase ja rikkaliku maitse.
Picanha sobib imehästi grillimiseks, aga ka (grill)pannil või ahjus küpsetamiseks.