Sardiinimääre

Maitseküllane ja lihtne määre kreekeritele.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 x 105 g sardiine õlis

70 g nooremat Neufchâtel valgehallitusjuustu või toorjuustu

4 sl hakitud šalottsibulat või punast sibulat

1-2 rohelist sibulat

4 sl laimi- või sidrunimahla

2-3 sl hakitud maitserohelist - nt

peterselli või murulauku või tilli

näpuotsaga Cayenne'i pipart

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta sardiinid, eemalda ettevaatlikutt selgroog. Eemalda ka sabad. 

Sega kausis toorjuust/Neufchâtel spaatliga pehmeks, siis lisa hakitud sibul ja sibulapealsed, hakitud maitseroheline ja suurem osa sidruni- või laimimahlast. Sega ühtlaseks. 

Nüüd lisa luudest puhastatud sardiinid ning sega kahvli abil toorjuustukreemi sisse. Maitsesta Cayenne'i, soola ja pipraga, vajadusel lisa veel laimi- või sidrunimahla. 

Serveeri kohe või lase umbes 2 tundi külmkapis maitsestuda. 

Serveeri näiteks kreekerite, leivaviilu, varsselleriga või kasuta nt kirsstomatite täitmiseks.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR