2 x 105 g sardiine õlis
70 g nooremat Neufchâtel valgehallitusjuustu või toorjuustu
4 sl hakitud šalottsibulat või punast sibulat
1-2 rohelist sibulat
4 sl laimi- või sidrunimahla
2-3 sl hakitud maitserohelist - nt
peterselli või murulauku või tilli
näpuotsaga Cayenne'i pipart
soola ja musta pipart
Nõruta sardiinid, eemalda ettevaatlikutt selgroog. Eemalda ka sabad.
Sega kausis toorjuust/Neufchâtel spaatliga pehmeks, siis lisa hakitud sibul ja sibulapealsed, hakitud maitseroheline ja suurem osa sidruni- või laimimahlast. Sega ühtlaseks.
Nüüd lisa luudest puhastatud sardiinid ning sega kahvli abil toorjuustukreemi sisse. Maitsesta Cayenne'i, soola ja pipraga, vajadusel lisa veel laimi- või sidrunimahla.
Serveeri kohe või lase umbes 2 tundi külmkapis maitsestuda.
Serveeri näiteks kreekerite, leivaviilu, varsselleriga või kasuta nt kirsstomatite täitmiseks.
Retsept mugandatud siit.
Sardiinimääre
Maitseküllane ja lihtne määre kreekeritele.