Pese lehtpeet, nõruta kuivaks. Rebi lehed rootsudelt, lõika varred 2-3 cm juppideks ja haki lehed jämedalt. Haki sibul.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja lehtpeedivarred ning prae umbes 5 minutit. Siis lisa lehtpeedilehed ja kuumuta veel paar minutit, kuni lehed on kokku kukkunud. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka hakitud maitserohelist.
Klopi munad lahti, seejärel klopi juurde piim/rõõsk koor ning sega juurde riivitud juust. Sega juurde lehtpeedisegu ja vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.
Kalla segu võitatud pirukavormi (u 24 cm läbimõõduga).
Küpseta 180-kraadises ahjus 35-45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja munasegu on hüübinud.
Põhjata lehtpeedipirukas
Sobib hästi rikkaliku lehtpeedisaagi realiseerimiseks. Põhjata lehtpeedipirukas (või frittata?) sobib ka gluteenivaba dieedi korral.