Põhjata lehtpeedipirukas

Sobib hästi rikkaliku lehtpeedisaagi realiseerimiseks. Põhjata lehtpeedipirukas (või frittata?) sobib ka gluteenivaba dieedi korral.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tl oliiviõli

1 väike sibul

väike punt lehtpeeti

soovi korral hakitud värsket tüümiani ja/ või estragoni

4 muna

2 dl piima või kohvikoort

200 g riivitud juustu - nt

Šveitsi juustu, Cheddari juustu ja/ või parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Pese lehtpeet, nõruta kuivaks. Rebi lehed rootsudelt, lõika varred 2-3 cm juppideks ja haki lehed jämedalt. Haki sibul.

Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja lehtpeedivarred ning prae umbes 5 minutit. Siis lisa lehtpeedilehed ja kuumuta veel paar minutit, kuni lehed on kokku kukkunud. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka hakitud maitserohelist. 

Klopi munad lahti, seejärel klopi juurde piim/rõõsk koor ning sega juurde riivitud juust. Sega juurde lehtpeedisegu ja vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. 

Kalla segu võitatud pirukavormi (u 24 cm läbimõõduga). 

Küpseta 180-kraadises ahjus 35-45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja munasegu on hüübinud. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.07.2022 20:09

Väga maitsev pirukas.