240 g e. 4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl suhkrut
50 g võid
175 g hapukoort
Täidis:1 sibul
75 g sulatatud juustu
500 g tomateid
50 g riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
värsket basiilikut
Määrimiseks:1 lahti klopitud muna
Valmista esmalt tainas. Sega kuivained. Lisa või ja hapukoor ning hakka tainast kokku sõtkuma. Lase kätel käia seni, kuni saad ühtlase pehme tainapalli. Tõsta see külmkappi umbes 15 minutiks.
Viiluta tomatid. Ära tee üleliia pakse viile, sest muidu ei pruugi need korralikult läbi küpseda.
Koori ja haki sibul. Prae õlis klaasjaks.
Rulli tainas jahusel pinnal ümmarguseks suuremaks ringiks. Määri peale sulatatud juust, jäta ääred katmata (need tõsta hiljem pirukale).
Tõsta sulatatud juustule praetud sibul, tomativiilud ja parmesan. Lisa maitseks soola-pipart.
Pööra katmata ääred täidise peale.
Klopi muna kausis lahti ja määri tainaääred kokku.
Küpseta pirukat 180 kraadi juures 35–40 minutit. Lase pisut jahtuda, enne serveerimist laota peale basiilikulehti.
Retsept ilmus ajakirjas "Naisteleht" (juuli 2023)
Suvine tomati-galette
Tuntud toidukirjutaja Ragne Värki retseptisoovitus.