Suvine tomati-galette

Tuntud toidukirjutaja Ragne Värki retseptisoovitus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

240 g e. 4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

1 tl suhkrut

50 g võid

175 g hapukoort

Täidis:

1 sibul

75 g sulatatud juustu

500 g tomateid

50 g riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

värsket basiilikut

Määrimiseks:

1 lahti klopitud muna

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega kuivained. Lisa või ja hapukoor ning hakka tainast kokku sõtkuma. Lase kätel käia seni, kuni saad ühtlase pehme tainapalli. Tõsta see külmkappi umbes 15 minutiks.

Viiluta tomatid. Ära tee üleliia pakse viile, sest muidu ei pruugi need korralikult läbi küpseda.

Koori ja haki sibul. Prae õlis klaasjaks.

Rulli tainas jahusel pinnal ümmarguseks suuremaks ringiks. Määri peale sulatatud juust, jäta ääred katmata (need tõsta hiljem pirukale).

Tõsta sulatatud juustule praetud sibul, tomativiilud ja parmesan. Lisa maitseks soola-pipart.

Pööra katmata ääred täidise peale.

Klopi muna kausis lahti ja määri tainaääred kokku.

Küpseta pirukat 180 kraadi juures 35–40 minutit. Lase pisut jahtuda, enne serveerimist laota peale basiilikulehti.

Retsept ilmus ajakirjas "Naisteleht" (juuli 2023)

LISA KOMMENTAAR