Pese mustjuured, siis koori köögiviljakoorijaga. Loputa ja keera KOHE õhukese peekoniviilu sisse. (Kui kohe pole aega peekonisse keerata, siis pane kooritud mustjuured sidrunimahlaga maitsestatud külma vee sisse).
Aseta ahjupannile ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit või kuni peekon on krõbe ja kuldne ja mustjuur küpsenud.
Puista peale hakitud rosmariini ning serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui rooga peaks üle jääma, siis lõika jahtunud peast viiludeks ja lisa näiteks salatile.
Väga lihtne teha ja väga hea maitseelamus. Kuna mustjuur on meil siin üsna vähe tuntud köögivili, siis olen sellega päris mitmel grillipeol elevust tekitanud :)
Grillitud mustjuur peekonis
Ahjus või grillil küpsetatud hõrk mustjuureroog.