Valge ja roheline spargel kuulsa tuunikalamajoneesi ehk tonnato-kastmega. Siin on tonnato-kaste tavapärasest paksem.
2 õliga tuunikalakonservi
4 sl majoneesi
4 sl kappareid
2 sl oliiviõli
veidi sidrunimahla
8 ilusat valget sparglit
punt rohelist sparglit
mõned kapparimarjad
laimi või sidrunit
hakitud värsket peterselli
Nõruta tuunikalakonservid. Pane kannmikserisse koos majoneesi, kapparite ja õliga, töötle ühtlaseks. Maitsesta sidrunimahlaga.
Koori valge spargel koorimisnoaga, murra varre puine alumine ots ära. Keeda kergelt soolaga maitsestatud vees u 5 minutit.
Murra rohelistelt sparglitelt varre alumine puine ots ära ja pane keeda neid u 1 minut.
Jahuta sparglid külma vee all, nõruta.
Pane sparglid vaagnale või taldrikutele, tõsta peale tuunikalamajonees. Kaunista kapparimarjade, laimiviilude ja peterselliga.
Retsept siit.
Spargel tonnato-kastmega
Valge ja roheline spargel kuulsa tuunikalamajoneesi ehk tonnato-kastmega. Siin on tonnato-kaste tavapärasest paksem.