Macarrones con atún

Macarrones con atún ehk pasta tuunikalaga Hispaania moodi. Macarrones tähendab hispaania keeles konkreetselt penne-tüüpi pastat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g penne makarone

oliiviõli

0,5 sibulat

0,5 rohelist või punast paprikat

2-3 küüslauguküünt

400 g konservitud purustatud tomateid

soola ja musta pipart

värsket maitserohelist - nt

punet või basiilikut või tüümiani

250 g tuunikalakonservi (Pikkuim-tuun oliiviõlis, klaaspurgis 250 g, Costera)

kõvemat juustu peale riivimiseks

Valmistamine

Pane kastrulisse veidi õli (võib kasutada ka tuunikala õli) ja valmista sofrito. Esmalt kuumuta õlis hakitud sibul ja siis lisa hakitud paprika. Kui need hakkavad värvi võtma, lisa viilutatud küüslauk ja kui kõik on õlis pehmenenud, lisa purustatud tomatid.

Keeda samal ajal valmis penne pasta vastavalt juhendile al dente.

Maitsesta kaste soola, pipraga ning lisa meelepärased ürdid. Lase kastmel veel veidi pakseneda ning kõige lõpus lisa nõrutatud pikk-uim tuunikala.

Nõruta makaronid hästi ja sega kohe kastmega. Sega õrnalt, et tuunikala ei sulaks palju ja serveeri kuumalt värskelt valminuna.

Peale puista riivitud juustu.

Retsept ja foto: Marju Lipand

LISA KOMMENTAAR