Nuikapsa kimchi

Yotam Ottolenghi retsept.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 suuremat nuikapsast

12 talisibulat

1,5 sl suhkrut

soola

3 küüslauguküünt

3 cm ingverijuurt

2 tl nanami togarashi vürtsisegu

1 tl kalakastet

Valmistamine

Koori nuikapsad, lõika horisontaalselt pooleks ja siis 5 mm ribadeks. Lõika talisibul 4-5 cm juppideks. Koori ja purusta küüslauk. Koori ingver, haki peeneks.  

Pane nuikapsas ja talisibul suurde kaussi, lisa suhkur ja 2 tl soola. Sega, siis lase 45 minutit seista (sega 1-2 korda vahepeal). Siis kurna ja pane kaussi tagasi.

Lisa küüslauk, ingver, nanami togarashi ja kalakaste. Sega, siis kata kauss toidukilega ja lase jahedas 2 ööpäeva tõmmata. 

Pane seejärel puhta õhukindlalt suletava karbi sisse ja hoia külmkapis. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 16.03.2023 08:43

Mulle meeldis, lõhnab muidugi väga intensiivselt ;)