40 kevadrulli tainalehte (spring roll pastry) (u 550 g)
2 sl rapsiõli või maapähkliõli
500 g seahakkliha
450 g varajast kapsast
hakitud värsket mugullauku (garlic chives) või rohelist sibulat
Vürtsikaste:3 sl austrikaste või hoisin-kastet
3 tl e. 1 sl seesamiõli
1,5 dl vett
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
veidi jahvatatud valget pipart
Frittimiseks:3-4 dl õli
Tõsta kevadrullitainalehed sügavkülmast eelmisel õhtul külmkappi või tunnike varem toasooja sulama.
Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja prae keskmisel kuumusel segades, kuni hakkliha värvi muudab. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, lisa pannile ja prae mõned minutid.
Sega vürtsikastme ained omavahel, kalla pannile. Kuumuta segades mõned minutid, kuni täidis enam liiga märg ei ole.
Lõika kevadrullide pakend lahti, tõmba töölauale ettevaatlikult üks tainaleht. Aseta see enda ette, üks tippudest enda poole. Aseta üsna tipu juurde kerge kuhjaga supilusikatäis täidist. Keera paar korda üle täidise rulli, siis voldi küljed keskele ja jätka rullimist. Vastastipp tee märja sõrmega veidi niiskeks, et see paremini külge hakkaks. Tõsta saadud täidetud kevadrull vaagnale ootama. Valmista samal moel ka ülejäänud kevadrullid.
Frittimiseks kuumuta praepannil või väikeses potis õli u 180 C. Lisa kevadrullid viie-kuuekaupa kuuma õli sisse ja prae ümberringi kuldseks (täidis on juba küpsenud, nii et liiga kaua praadima ei pea). Tõsta praetud kevadrullid köögipaberile tahenema ja prae samal moel ka ülejäänud rullid.
Puista peale hakitud mugullauk või roheline sibul. Serveeri niisama või koos meelepärase dipikastmega.
Retsept on mugandatud siit.
Kevadrullid kapsa ja hakklihaga
Maitseküllase seahakkliha-kapsatäidisega krõbedad kevadrullid. Kevadrullide tegemiseks on vaja külmutatud kevadrullide taina lehti (spring roll pastry), suurusega u 25 cm x 25 cm.
Muide, USAs kutsutakse neid munarullideks ("egg rolls"), kuigi muna ei ole ei täidises ega ümbristainas :)