Kevadrullid kapsa ja hakklihaga

Maitseküllase seahakkliha-kapsatäidisega krõbedad kevadrullid. Kevadrullide tegemiseks on vaja külmutatud kevadrullide taina lehti (spring roll pastry), suurusega u 25 cm x 25 cm.

Muide, USAs kutsutakse neid munarullideks ("egg rolls"), kuigi muna ei ole ei täidises ega ümbristainas :)

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

40 kevadrulli tainalehte (spring roll pastry) (u 550 g)

2 sl rapsiõli või maapähkliõli

500 g seahakkliha

450 g varajast kapsast

hakitud värsket mugullauku (garlic chives) või rohelist sibulat

Vürtsikaste:

3 sl austrikaste või hoisin-kastet

3 tl e. 1 sl seesamiõli

1,5 dl vett

0,5 tl suhkrut

0,5 tl soola

veidi jahvatatud valget pipart

Frittimiseks:

3-4 dl õli

Valmistamine

Tõsta kevadrullitainalehed sügavkülmast eelmisel õhtul külmkappi või tunnike varem toasooja sulama. 

Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja prae keskmisel kuumusel segades, kuni hakkliha värvi muudab. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, lisa pannile ja prae mõned minutid. 

Sega vürtsikastme ained omavahel, kalla pannile. Kuumuta segades mõned minutid, kuni täidis enam liiga märg ei ole.

Lõika kevadrullide pakend lahti, tõmba töölauale ettevaatlikult üks tainaleht. Aseta see enda ette, üks tippudest enda poole. Aseta üsna tipu juurde kerge kuhjaga supilusikatäis täidist. Keera paar korda üle täidise rulli, siis voldi küljed keskele ja jätka rullimist. Vastastipp tee märja sõrmega veidi niiskeks, et see paremini külge hakkaks. Tõsta saadud täidetud kevadrull vaagnale ootama. Valmista samal moel ka ülejäänud kevadrullid. 

Frittimiseks kuumuta praepannil või väikeses potis õli u 180 C. Lisa kevadrullid viie-kuuekaupa kuuma õli sisse ja prae ümberringi kuldseks (täidis on juba küpsenud, nii et liiga kaua praadima ei pea). Tõsta praetud kevadrullid köögipaberile tahenema ja prae samal moel ka ülejäänud rullid. 

Puista peale hakitud mugullauk või roheline sibul. Serveeri niisama või koos meelepärase dipikastmega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 16.12.2023 19:51

Panin täidise filotaina sisse ja küpsetasin ahjus. Väga mõnusad suutäied.