Punane sealihakarri

Taipärane sealiharoog Gaeng phed moo

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g sea sisefileed

1.5 sl rapsi- vm taimset õli

2 sl Thai-Choice punast karripastat

3 sl riivitud ingverijuurt või värsket kalganijuurt

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

2 sl peenelt viilutatud küüslauku

400 g Thai-Choice kookospiima

2 sl Thai-Choice kalakastet (nam pla)

1 sl riivitud laimi koort või 4 peenestatud kahvrilaimilehte

2 tl suhkrut

1 peotäis värsket aniisimaitselist Tai basiilikut või värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika seafilee õhukesteks umbes 5 cm pikkusteks kangideks või lihtsalt õhukesteks liistakateks.

Kuumuta vokkpann või suur praepann keskmisel tulel, lisa õli ja aja kuumaks. Lisa karripasta ja kuumuta pidevalt segades 30 sekundit.

Tõsta kuumust, lisa sealiharibad ja prae pidevalt segades 1 minut, kuni liha on karripastaga kaetud. Eemalda liha pannilt vahukulbiga ja pane kõrvale.

Lisa pannile ingver, kurkum ja küüslauk, kuumuta pidevalt segades 10 sekundit. Lisa kookospiim, kalakaste, laimikoor ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja hauta 5 minutit.

Pane lihatükid kastmesse, kuumuta veel 3 minutit, kuni liha on läbi kuumenenud.

Lisa basiilik või koriander, sega ja serveeri kohe.

Retsept on Ken Homi raamatust "Foolproof Thai Cookery" (2002, Gaeng phed moo/Red pork curry). Juuresoleva foto saatis kasutaja SIRLIIZ.

LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 04.01.2009 21:24

Mõnus karriroog, parajalt vürtsine ja seest soojendav. Meie sõime lintjate munanuudlitega.

Pille
postitatud 09.04.2017 17:52

Sirliizi saadetud foto:

Shmee
postitatud 19.11.2012 18:23

Väga hea roog. Pidevalt kui tahaks midagi head, siis sööme seda! Isegi lastele väga meeldib. :)

luigeke
postitatud 04.05.2017 22:20

Mis mõtet on sealiha karripasta sees 1 minut veeretada kui liha ei küpse selle ajaga läbi. Pärast 3 minutit kuumutamine teeb lihast söödava produkti? Alguses võiks liha korralikult ära pruunistada ja siis minuti jagu karripasta sees segada.

Pille
postitatud 05.05.2017 08:29

Luigeke, õhukesed seafileeribad vajavad tõesti küpsemiseks vaid mõned minutid - seda siis, kui pann on korralikult kuum. Kui Sul on mõni muu lihatükk, siis see vajab küpsemiseks kauem aega - selle võid siis tõesti eelnevalt "korralikult ära pruunistada".

Reginakarro
postitatud 13.04.2018 19:57

Ma lõikasin fileest 2cm jupid ja siiski pruunistasin enne liha ära, siis lisasin kõik muud asjad...kusjuures ma tegin topeltkoguse ja karripastat lisasin 2 sl ja seda oli minu jaoks liiga palju (armastan muidu vürtsiseid toite), ilmselt oleneb karripastast, et ettevaatlikult :)) Muidu väga maitsev roog tuli, sõime pruuni riisiga :))