Maguskartul Taleggio juustuga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 keskmise suurusega maguskartulit e. bataati

külmpressitud oliiviõli

60 g toasooja pehmet võid

1 väiksem sibul

2 küüslauguküünt

2 tl värskeid tüümianilehekesi

1 muna

0,5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit

125 g Taleggio juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Pese maguskartulid, lõika pikuti pooleks. Haki sibul peeneks, haki küüslauk. Lõika Taleggio tükkideks. 

Pintselda maguskartul õliga. Aseta ahjuplaadile, kata fooliumiga ja küpseta 1 tund. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit, kuni maguskartul on täitsa pehme ja nahk kergelt krõbe. Lase veidi jahtuda.

Kuumuta pannil 1 sl õli ja 20 g võid. Lisa hakitud küüslauk ja sibul ja prae 3-4 minutit, kuni sibul pehmeneb. Pane segu kaussi.

Uurista maguskartuli sisu välja, lisa kaussi. Lisa tüümianilehekesed, muna, msukaat, Taleggio ja ülejäänud või (40 g). Maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta segu maguskartulikoorte sisse, nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta veel 20 minutit või kuni roog on pealt krõbe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR