Teriyaki-kuningservikud

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt kuningservikut (u 400 g)

2 sl sojakastet (light või tamari)

2 sl riisiviina e. saket

2 tl suhkrut

2 sl maapähkliõli

2 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat

röstitud seesamiseemneid

hakitud mugullauku või murulauku

Võid kasutada ka:

4-5 sl valmis Teriyaki kastet

Serveerimiseks:

aurutatud valget riisi

Valmistamine

Lõika kuningservikud pikuti pooleks, siis pikkadeks 4 mm paksusteks viiludeks. Tõsta suurele taldrikule. 

Sega sojakaste, sake ja suhkur väikeses kausis hoolega. Nirista kaste seentele, sega seeni õrnalt, et kaste jaotuks ühtlaselt. Lase 15 minutit maitsestuda. 

Lisa mittenakkuvale pannile 1 sl maapähkliõli ja kuumuta tugeval tulel. Lisa 2 tl hakitud talisibulat ja kuumuta kergelt läbi. 

Lisa pannile pooled seened ühekordse kihina. Prae seeni keskmisel kuumusel, kuni need on ühelt poolt pruunid. Siis pööra seened ümber ja prae ka teiselt poolt. Muidu ära seeni praadimise ajal sega!

Tõsta praetud seened taldrikule ootele ja prae ka ülejäänud seened (lisa pannile ka 1 sl õli ja 2 tl sibulat). 

Kui kõik seened on praetud, siis tõsta need uuesti pannile ja lisa alles hoitud marinaad. Kuumuta tasasel tulel 2-3 minuit. 

Serveeri aurutatud riisiga. Kaunista ülejäänud hakitud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.01.2020 16:40

Mul olid natuke puised seenejalad, nii et jäid veidi vintseks - AGA see sobiks ideaalselt veganitele sushi peale unagi angerjat asendama!!