2 suurt kuningservikut (u 400 g)
2 sl sojakastet (light või tamari)
2 sl riisiviina e. saket
2 tl suhkrut
2 sl maapähkliõli
2 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat
röstitud seesamiseemneid
hakitud mugullauku või murulauku
Võid kasutada ka:4-5 sl valmis Teriyaki kastet
Serveerimiseks:aurutatud valget riisi
Lõika kuningservikud pikuti pooleks, siis pikkadeks 4 mm paksusteks viiludeks. Tõsta suurele taldrikule.
Sega sojakaste, sake ja suhkur väikeses kausis hoolega. Nirista kaste seentele, sega seeni õrnalt, et kaste jaotuks ühtlaselt. Lase 15 minutit maitsestuda.
Lisa mittenakkuvale pannile 1 sl maapähkliõli ja kuumuta tugeval tulel. Lisa 2 tl hakitud talisibulat ja kuumuta kergelt läbi.
Lisa pannile pooled seened ühekordse kihina. Prae seeni keskmisel kuumusel, kuni need on ühelt poolt pruunid. Siis pööra seened ümber ja prae ka teiselt poolt. Muidu ära seeni praadimise ajal sega!
Tõsta praetud seened taldrikule ootele ja prae ka ülejäänud seened (lisa pannile ka 1 sl õli ja 2 tl sibulat).
Kui kõik seened on praetud, siis tõsta need uuesti pannile ja lisa alles hoitud marinaad. Kuumuta tasasel tulel 2-3 minuit.
Serveeri aurutatud riisiga. Kaunista ülejäänud hakitud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega.
Retsept siit.
Mul olid natuke puised seenejalad, nii et jäid veidi vintseks - AGA see sobiks ideaalselt veganitele sushi peale unagi angerjat asendama!!
Teriyaki-kuningservikud