Teriyaki marinaad

Populaarne jaapani marinaad, mida kasutatakse nii kala kui ka liha maitsestamiseks. Kauplustes on saada ka valmis teriyaki marinaadi (nt Kikkomani oma), aga seda on väga lihtne ise teha.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 ml Jaapani sojakastet

100 ml suhkrut

100 ml mirinit ehk magusat riisiveini

Valmistamine

Pane kõik ained väikesesse potti ning kuumuta keskmisel tulel keemiseni, kastet pidevalt segades, et suhkur lahustuks. Siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda u 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.  

Nipid ja soovitused:

  • Valmis kaste säilib kuni kuu aega kinnises purgis. 
  • Soovi korral võid kastmele kuumutamise algfaasis lisada ka veidi riivitud ingverijuurt või küüslauku.
  • Epicurious.com lehel kommenteeris keegi retsepti juures, et tema asendab mirini ananassimahlaga - annab vajaliku happesuse ja tulemuseks samuti väga maitsev kaste. Me pole veel testinud :)

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.01.2020 16:50

Kuna mul on liitrine Kikkomani-pudel ja mirin külmkapis niikuinii olemas, siis pole mul mõtet poest Teriyakit osta. Lisaks saab ise tehes värske ja väga aromaatse kastme, naturaalsema pealekauba.