Pane terve kana suurde potti, lisa nii palju vett, et kana oleks kaetud. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht. Lisa maitseköögiviljad (sibul, porru, porgand) ja maitseürdid ja -vürtsid (tüümian, pipar, loorber) keeda tasasel tulel 2-3 tundi, kuni kana on küps. Eemalda kana ja maitseköögiviljad puljongist, maitsesta puljong soolaga.
Samal ajal keeda basmatiriis ja viilutatud porru soolaga maitsestatud vees. Kui kasutad kuivatatud ploome, siis haki need.
Puhasta kanaliha luudelt.
Serveerimiseks tõsta igasse taldrikusse keedetud riisi, porrut, kanaliha, tükeldatud ploome ja hakitud peterselli. Tõsta peale puljongit ja serveeri.
Cock-a-leekie
Meil on Nami-Namis traditsiooniline cock-a-leekie retsept olemas, see siin on Šoti tippkoka Tom Kitchini veidi peenem versioon.