1 terve kana (u 1,5 kg)
3-4 suurt porrut
20 tera musta pipart
2 l vett
soovi korral peotäis riisi
20 kivideta kuivatatud ploomi
värsket hakitud peterselli
Aseta kana suurde potti.
Lõika porrud pikuti pooleks, pese hoolega. Lõika porru rohelised osad tükkideks ja lisa potti. Lisa pipraterad, loorberileht ja veidi soola ning vesi.
Kuumuta aeglaselt keemiseni, koori pinnale kerkinud vaht! Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 1,5-2 tundi, kuni kana on küps. Tõsta pott tulelt, lase supil jahtuda.
Võta kana potist välja. Eemalda kanaliha luudelt, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks.
Kurna supp läbi sõela teise potti või eemalda porrud vahukulbiga. Viska keedetud porrurohelised ära.
Lisa puljongile riis (kui kasutad), hakitud porrude valged osad, kanaliha ning kuivatatud ploomid (soovi korral lõika ploomid ribadeks). Keeda umbes 10 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga, serveerimisel puista supile ohtralt hakitud peterselli.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Cock-a-leekie supp ehk šotlaste kana-porrusupp
Šotlaste kuulsa cock-a-leekie supis on lisaks linnulihale ja porrule ka kuivatatud musti ploome, mis annavad supile kergelt magusa maitse. Sobib nii eelroaks pidulikumal šoti õhtusöögil kui ka argiõhtuks.