Lõika sibul ja suitsupeekon väikesteks kuubikuteks. Prae peekon ja lisa sibul, prae, kuni klaasjad. Vajuta hapukapsas kuivaks. Koori ja riivi õun. Lisa sibul, peekon ja õun hapukapsale ja hauta madalal tulel poole pudeli vahuveiniga umbes 30 minutit. Lase segul jahtuda.
Rulli tainas lahti ja kata ühtlase kihina hapukapsaseguga, jäta üks äär tühjaks. Maitsesta musta pipraga pipraveskist. Pintselda tühi äär munaga. Riivi juust ja jaota ühtlase kihina pirukale. Keera tainas rulli nii, et munaga niisutatud äär jääks allapoole: siis ei kerki pirukas küpsedes lahti. Pintselda pirukas pealt munaga, tee kahvliga sisse mõned augud.
Küpseta ahjus pöördõhurežiimiga 200 kraadi juures 10 minutit, siis alanda kuumust 175 kraadini ja küpseta veel 25 minutit. Lase jahtuda.
Šampanja-hapukapsastruudel
Kindral Riho Terrase retsept.