Šampanja-hapukapsastruudel

Kindral Riho Terrase retsept.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g külmutatud pärmi-lehttainast

1 suur sibul

200 g suitsutatud peekonit

400 g hapukapsast

1 suur õun (granny smith)

pool pudelit (pool)magusat šampanjat

150 g riivitud Cheddari't või muud juustu (nt Saare kõva pikantne)

määrimiseks muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane tainas sulama.

Lõika sibul ja suitsupeekon väikesteks kuubikuteks. Prae peekon ja lisa sibul, prae, kuni klaasjad. Vajuta hapukapsas kuivaks. Koori ja riivi õun. Lisa sibul, peekon ja õun hapukapsale ja hauta madalal tulel poole pudeli vahuveiniga umbes 30 minutit. Lase segul jahtuda.

Rulli tainas lahti ja kata ühtlase kihina hapukapsaseguga, jäta üks äär tühjaks. Maitsesta musta pipraga pipraveskist. Pintselda tühi äär munaga. Riivi juust ja jaota ühtlase kihina pirukale. Keera tainas rulli nii, et munaga niisutatud äär jääks allapoole: siis ei kerki pirukas küpsedes lahti. Pintselda pirukas pealt munaga, tee kahvliga sisse mõned augud.

Küpseta ahjus pöördõhurežiimiga 200 kraadi juures 10 minutit, siis alanda kuumust 175 kraadini ja küpseta veel 25 minutit. Lase jahtuda.

Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt!

LISA KOMMENTAAR