Lihtsad põdralihapirukad

Pirukate sisse läheb külmsuitsutatud põhjapõdraliha!

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g võitainast

1 muna

150 g crème fraîche'i või hapukoort

100 g toorjuustu

2-3 tl riivitud mädarõigast (purgist)

100 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha

0,5 tl musta pipart

3 sl hakitud värsket peterselli

kaunistuseks pohli

Valmistamine

Lõika lehttainas 10 ruuduks, tee u 1 cm kaugusele tainaservast terava noaga sisselõige piki serva. Pintselda tainaplaadid munaga. (Soomes on pakis 5 ristkülikut, need tuleks siis pooleks lõigata).

Haki külmsuitsutatud põhjapõder peeneks, sega hapukoore, toorjuustu ja mädarõikaga. Maitsesta pipra ja peterselliga, jaota tainaruutude keskele. 

Küpseta 225-kraadises ahju u 15 minutit.

Puista valmis pirukatele hakitud peterselli ja pohli.

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR