Õuna-pirnikrõbedik kreeka pähklitega

Rosmariini lisamine on rangelt vabatahtlik, aga pirnikrõbediku sisse see maitse sobib lihtalt imeliselt!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g õunu

500 g pirne

1 sidruni riivitud koor ja 1/2 sidruni mahl

2 sl heledat muscovado suhkrut

1 peenelt hakitud rosmariinioks soovi korral

Purukate:

100 g Kreeka pähkleid

175 g nisujahu või täisteranisujahu

85 g võid

85 g heledat muscovado või tavalist suhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 C (pöördõhuga 170 C). 

Koori õunad ja pirnid, eemalda südamikud ja lõika viljad ampsusuurusteks tükkideks. Pane õuna- ja pirnitükid, riivitud sidrunikoor, suhkur ja hästi peeneks hakitud rosmariin sobiva suurusega ahjuvormi, sega kergelt läbi ja säti ühtlase kihina paika.

Purukatte jaoks haki kreeka pähklid peeneks, isis sega jahu, või ja suhkruga ühtlaseks puruseguks. Puista õuna-pirnisegule. 

Küpseta 190-kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni purukate on kuldpruun. 

Serveeri soojalt koos vahukoore või vanillikastmega.

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.12.2019 11:20

Väga maitsev krõbedik oli!