Koostisosad

300 g kuivatatud silmube (black-eyed beans)

1 kooritud küüslauguküüs

0,5 punast sibulat

60 ml külmpressitud oliiviõli

1 sl punase veini äädikat

1 dl hakitud siledalehist peterselli

serveerimiseks sidrunit

Valmistamine

Leota ube 2 tundi, siis nõruta ja loputa jooksva külma vee all. 

Pane oad suurde potti, lisa  küüslauguküüs ja nii palju vett, et oad oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 25 minutit või kuni oad on pehmed. Kurna, urgitse küüslauguküüs välja. Jäta oad jahtuma.

Haki küüslauk peeneks, pane kaussi koos silmubade, hakitud punasibula, oliiviõli ja veiniäädikaga. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud petersell ning paku kõrvale sidrunisektoreid. 

Joogisoovitus: 

  • Quinta da Soalheira Douro red, Portugal

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.11.2019 16:33

Kahjuks ei leidnud kuskilt silmube, nii et kasutasin tavalisi valgeid (konservitud) cannellini-ube. Lihtne ja maitsev.