300 g kuivatatud silmube (black-eyed beans)
1 kooritud küüslauguküüs
0,5 punast sibulat
60 ml külmpressitud oliiviõli
1 sl punase veini äädikat
1 dl hakitud siledalehist peterselli
serveerimiseks sidrunit
Leota ube 2 tundi, siis nõruta ja loputa jooksva külma vee all.
Pane oad suurde potti, lisa küüslauguküüs ja nii palju vett, et oad oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 25 minutit või kuni oad on pehmed. Kurna, urgitse küüslauguküüs välja. Jäta oad jahtuma.
Haki küüslauk peeneks, pane kaussi koos silmubade, hakitud punasibula, oliiviõli ja veiniäädikaga. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud petersell ning paku kõrvale sidrunisektoreid.
Retsept mugandatud siit.
Kahjuks ei leidnud kuskilt silmube, nii et kasutasin tavalisi valgeid (konservitud) cannellini-ube. Lihtne ja maitsev.
Silmoad Portugali moodi