Praetud heeringa vorm kartuli ja peediga

Põnev ahjuroog praetud soolaheeringa, punasibula ja -peediga. Rootsi tippkoka Fredrik Anderssoni retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 praetud õrnoolatud heeringafileed

2 sibulat

6 kartulit

3 punast peeti

5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 muna

2 dl hakitud värsket tilli (jäta veidi kaunistamiseks)

riivsaia

hakitud punast sibulat

praadimiseks võid või õli

Valmistamine

Nõruta heeringafileed, patsuta kuivaks. Seejärel kasta riivsaia ning prae soolaheeringafileed pannil võis või õlis õrnalt krõbedaks. 

Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Prae sibulad võis klaasjaks. Koori keedetud peedid ja kartulid ning löika ampsusuurusteks tükkideks.

Määri vorm võiga. Laota vormi praetud heeringad, praetud sibul, tükeldatud kartulid-peedid. 

Klopi koor, munad ja hakitud till omavahel, kalla vormi. Puista peale riivsaia. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. 

Valmis roale puista veel hakitud tilli ning hakitud punast sibulat. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.11.2019 10:10

Sain seda rooga süüa Viking Line 2019. a jõulumenüü pressiesitlusel ja kuigi ma pole suuremat sorti heeringasõber, siis see roog oli väga meeldiv.