12 praetud õrnoolatud heeringafileed
2 sibulat
6 kartulit
3 punast peeti
5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 muna
2 dl hakitud värsket tilli (jäta veidi kaunistamiseks)
hakitud punast sibulat
praadimiseks võid või õli
Nõruta heeringafileed, patsuta kuivaks. Seejärel kasta riivsaia ning prae soolaheeringafileed pannil võis või õlis õrnalt krõbedaks.
Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Prae sibulad võis klaasjaks. Koori keedetud peedid ja kartulid ning löika ampsusuurusteks tükkideks.
Määri vorm võiga. Laota vormi praetud heeringad, praetud sibul, tükeldatud kartulid-peedid.
Klopi koor, munad ja hakitud till omavahel, kalla vormi. Puista peale riivsaia.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Valmis roale puista veel hakitud tilli ning hakitud punast sibulat.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Sain seda rooga süüa Viking Line 2019. a jõulumenüü pressiesitlusel ja kuigi ma pole suuremat sorti heeringasõber, siis see roog oli väga meeldiv.
Praetud heeringa vorm kartuli ja peediga
Põnev ahjuroog praetud soolaheeringa, punasibula ja -peediga. Rootsi tippkoka Fredrik Anderssoni retsept.