4 sl oliiviõli
4 hakitud küüslauguküünt
1 suur hakitud sibul
4,5 cm jupp värsket ingverijuurt peeneks hakituna
soola ja musta pipart
1,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 tl tšillihelbeid
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
400 g purk kookospiima
500 g köögiviljapuljongit
suur punt lehtpeeti või värsket spinatit või lehtkapsast
Serveerimiseks:2,5 dl värsket münti
soovi korral kreeka jogurtit
soovi korral gruusia saia või pita leiba
Kuumuta suures potis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk, sibul ja ingver, maitsesta soola-pipraga, ning kuumuta 3-5 minutit, kuni sibul hakkab pruunistuma. Sega sageli!
Lisa kollajuur, tšillihelbed ja nõrutatud kikerherned, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta segades 8-10 minutit, kuni kikerherned kergelt pruunistuvad ja kohati lagunema hakkavad. Pane umbes klaasitäis kikerherneid kaunistamiseks kõrvale, tambi ülejäänud spaatliga kergelt katki.
Lisa potti kookospiim ja puljong, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, sega, siis lase 30-35 minutit podiseda, kuni kikerherned on täiesti pehmed.
Eemalda lehtkapsalt või -peedilt paksud varrerootsud ning lõika lehed ampsusuurusteks tükkideks. Lisa potti ja kuumuta 3-7 minutit, kuni lehed on pehmed. Vajadusel maitsesta taas soola-pipraga.
Jaota kaussidesse. Kaunista lusikatäie jogurtiga, värske mündi, koriandri, kaunistuseks varutud kikerhernestega, tšillihelveste ja oliiviõliga. Soovi korral puista jogurtile ka veidi kollajuurt.
Serveeri koos röstitud pitasaia või nisuleivaga.
Allikas: New York Times, mugandatud. Foto: Juta Kübarsepp.
Kikerherned kookospiima ja rohelisega
USA toidukirjutaja Alison Romani retsept oli 2018. a sügisel nii popp, et levis sotsiaalmeedias #thestew [#hautis] nime all :)