Veiselihast vindaloo

Vali mõni hautamiseks sobiv lihatükk, nt antrekoot, abatükk või kõhutükk.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veiseliha

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl kardemoniseemneid

1 tl jahvatatud lambaläätse seemneid

0,5 tl tšillipulbrit

1 tl sinepipulbrit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 sl ghee'd e. selitatud võid või õli

3 viilutatud sibulat

3 tl riivitud värsket ingverijuurt

3 purustatud küüslauguküünt

1 kaneelikoor

0,8 dl linnaseäädikat (malt vinegar/brown vinegar)

1,2 dl lihapuljongit

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veiseliha 3 cm kuubikuteks. 

Pane vürtsköömned, koriandriseemned, kardemoniseemned, lambalääts, tšillipulber, kollajuur ja sinepipulber väikesesse köögikombaini ning jahvata ühtlaseks pulbriseguks.

Kuumuta rasvaine potis. Lisa jaokaupa lihatükid ja pruunista need korralikult ümberringi. Tõsta praetud lihatükid suurde kaussi ootele. 

Lisa seejärel potti viilutatud sibulad, riivitud ingver, purustatud küüslauk ja kaneelikoor. Alanda kuumust ning prae tasasel tulel, kuni sibul on pehme.

Lisa lihakuubikud ja vürtsid potti, lisa äädikas, puljong, suhkur, sool, pipar. Kata pott kinni ning hauta tasasel tulel 1,5 tundi, kuni liha on pehme. 

Eemalda kaneelikoor ja serveeri. 

Loe veel:

Valik vindaloo-retsepte Nami-Namis

Retsept on Könemanni raamatust "Confident Cooking/Classic Essentials: Curries" 

LISA KOMMENTAAR