Etioopia hernehautis (Yekik alicha)

Etioopia köögist pärit hautis poolikute kollaste hernestega ja kollajuure ehk kurkumiga.

Kogus
u 750 ml
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 ml poolitatud kuivatatud kollaseid herneid

60 ml rapsiõli

1-2 hakitud sibulat

1,5 sl peenelt riivitud ingverijuurt

1,5 sl peenelt hakitud küüslauku

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

750 ml vett

soola

Garneeringuks:

Jalapeño viile

hakitud punast paprikat

Valmistamine

Pane herned potti. Lisa vesi, kuumuta tugeval tulel keemiseni. Keeda 5 minutit, siis tõsta pott tulelt ja jäta seisma. 

Kuumuta õli keskmise suurusega potis. Lisa sibul, prae segades 8 minutit. Lisa küüslauk ja ingver, kuumuta segades minut aega.

Lisa kollajuur, seejärel nõrutatud herned. Kuumuta segades minut aega. 

Siis lisa potti 750 ml vett. Tõsta kuumust ja kuumuta keemiseni. Hauta umbes 30 minutit või kuni herned on väga pehmed ja hautis on parajalt paks. Timmi maitse soolaga parajaks. 

Soovi korral garneeri jalapeno-tšillide ja hakitud paprikaga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR