Berbere läätsed (Yemisir wot)

Etioopia vürtsikas läätsehautis Berbere vürtsiseguga.

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

185 ml rapsiõli

1-2 hakitud sibulat

125 ml berbere maitseainesegu

1 sl riivitud värsket ingverit

2 tl peenelt hakitud küüslauku

250 ml pestud punaseid läätsesid

750 ml vett

0,5 tl soola

Valmistamine

Kuumuta õli keskmise suurusega potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja hauta 8 minutit, sega aeg-ajalt. 

Sega juurde berbere, ingver ja küüslauk. Kuumuta segades 2 minutit.

Lisa pestud läätsed, kuumuta segades 1 minut.

Lisa vesi, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tsasel tulel umbes 30 minutit, kuni läätsed on pehmed ja potis on parajalt paks hautis. Maitsesta soolaga. 

Loe veel:

Retsept siit

LISA KOMMENTAAR