Mustika-mannavaht ja rosmariinipiim

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Mannavaht:

400 g mustikaid

1 dl roosuhkrut

2 dl vett

0,5 dl mannat

Rosmariinipiim:

1 rosmariinioks

1 dl piima

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl suhkrut

Valmistamine

Pane mustikad ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni marjad on katki keenud. Kurna läbi sõela ja mahl hoia alles. Vaja on 5 dl mustikamahlajooki - vajadusel lisa juurde vett (u 2 dl). 

Kuumuta saadud mustikaleem potis, sõrista juurde manna ja vispelda hoolega. Keeda tasasel tulel 10 minutit, sega sageli. 

Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Pane umbes 2 tunniks külmkappi. 

Klopi jahtunud mustikapuder kenasti kohevaks - tasasel kiirusel kulub selleks elektrimikseriga umbes 15 minutit. 

Kalla rosmariinipiima ained väikesesse potti ning keeda 2-3 minutit tasasel tulel. Lase jahtuda vähemalt 30 minutit külmkapis. 

Serveerimisel paku mustika-mannavahtu koos rosmariinipiima ning värskete mustikatega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 30.09.2019 12:32

Mõnus magustoit!