Frititud makrell

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur makrelli- e. skumbriafilee

soola

frittimiseks õli

maisitärklist

1 kimp talisibulat

Marinaad:

15 g värsket ingverijuurt

3 sl sojakastet

3 sl riisiviina e. saket või kuiva valget veini

Valmistamine

Puhasta makrellifilee luudest. Lõika diagonaalselt 4 cm pikkusteks tükkideks. Maitsesta soolaga ja lase 5 minutit seista.

Riivi ingverijuur ja suru ingverimahl kaussi (vaja on umbes 1,5 sl ingverimahla). Lisa ülejäänud marinaadiained ja sega hoolega. Vala marinaad makrellitükkidele ja lase 30-60 minutit maitsestuda.

Leota õhukeseks viilutatud talisibulat 5 minutit külmas vees, nõruta.

Kuumuta õli aeglaselt 170 kraadini.

Kuivata makrellitükid köögipaberiga ja puista kergelt maisitärklisega üle.

Friti makrellitükid õlis kuldseks.

Nõruta kalatükkidelt liigne rasv ja serveeri kohe hakitud talisibulaga kaunistatult.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept on Masaki Ko raamatust "Taste of Japan" (Golden Marinated Mackerel). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.11.2024 10:51

Makrell on niikuinii üks mu lemmikutest aga see marinaad teeb tõesti super hea töö. Sõime ka külmalt võileiva kattena.