Puhasta makrellifilee luudest. Lõika diagonaalselt 4 cm pikkusteks tükkideks. Maitsesta soolaga ja lase 5 minutit seista.
Riivi ingverijuur ja suru ingverimahl kaussi (vaja on umbes 1,5 sl ingverimahla). Lisa ülejäänud marinaadiained ja sega hoolega. Vala marinaad makrellitükkidele ja lase 30-60 minutit maitsestuda.
Leota õhukeseks viilutatud talisibulat 5 minutit külmas vees, nõruta.
Kuumuta õli aeglaselt 170 kraadini.
Kuivata makrellitükid köögipaberiga ja puista kergelt maisitärklisega üle.
Friti makrellitükid õlis kuldseks.
Nõruta kalatükkidelt liigne rasv ja serveeri kohe hakitud talisibulaga kaunistatult.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Frititud makrell