Valmista selle retsepti järgi kõrned ja vala suurem osa rasva eraldi nõusse. Jäta osa rasva koos kõrnetga pannile ja prae selles hakitud sibul ja küüslauk. Lase segul jahtuda.
Aja jahtunud segu läbi hakklihamasina (läbi kõige peenema sõela) või peenesta saumiseri abil. Maitsesta soola ja pipraga ja pane savikaussi.
Kõrnesülti võib pakkuda nii soojalt kui ka külmalt.
Nipid ja soovitused:
Kui kõrned on juba varem valmis tehtud ja läbi hakklihamasina aetud, siis soojenda neid korraks pannil ja tee nii nagu eespool kirjas. Võid lisada ka pisut searasva, et segu oleks hästi määritav.
Kõrnemääre
Võrumaal tehakse kõrnetega leivamääret ehk kõrnõsülti. Sobib ka kartuli- või tangupudru peale.