Kõrneküpsised

Kõrnõpräänigu ehk kõrneküpsised Võrumaalt.

Kogus
2 plaaditäit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g kõrneid

100 g kõrnete praadimisel välja sulanud rasva

200 g speltanisujahu ja

100 g nisupüüli VÕI

300 g täisteranisujahu

170 g suhkrut

1 dl külma piima

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kõigepealt aja soojad kõrned läbi hakklihamasina ja lisa pisut soola. 

Sega kuivained kausis ja siis sega kokku toasooja rasva ja kõrnemassiga. Viimasena lisa piim ja mätsi tainas kergelt kokku. Hoia umbes pool tundi jahedas. 

Võta tainast teelusika-suurused pallikesed, litsu need märja kahvliga küpsetusplaadile laiaks. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit ehk kuni küpsised on pealt helepruunid.  

Nipid ja soovitused:

  • Kõrnete valmistamine: lõika pekist väikesed kuubikud ja aseta laia põhjaga potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni tekivad kõrned.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat"  (2014)

LISA KOMMENTAAR