250 g piima
6 g kuivpärmi
450 g nisujahu
100 g suhkrut
1 tl soola
100 g toasooja võid
Täidis:100 g toasooja võid
100 g pruuni suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
120 g 35% rõõska koort ehk vahukoort (kerkinud rullide ülevalamiseks)
Glasuur:35 g munavalget
60 g peensuhkrut
noaotsatäis soola
65 g toasooja võid
0,25 tl vanilli
100 g toorjuustu
1 sl sidrunimahla
Peale:kergelt hakitud pekanipähkleid soovi korral
Taina valmistamiseks kuumuta piim kuni 45 C (veidi soojem kui käesoe). Sega pärm kuivainetega ja vala juurde piim, sega läbi. Viimasena lisa või ja sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb (selle taina puhul seda pikalt pole vaja teha). Tõsta tainas kaussi, puista peale veidi jahu, kata kauss kilega ja aseta peale puhas köögirätik. Kergita 30−60 minutit (nt ahjus 50 C juures).
Täidise valmistamiseks vahusta või, lisa suhkur ja kaneel ning vahusta veel veidi, kuni saad ühtlase segu. Jäta toatemperatuurile ootele.
Rulli tainas jahusel laual 30 x 38 cm ristkülikuks. Määri täidis spaatli abil tainale. Alustades laiemast küljest, rulli tainas tihedalt kokku. Lõika 12 tükiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud 23 x 33 cm kandilisse ahjuvormi. Kata pann rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida (või kuni saiad on saavutanud umbes kahekordse mahu). Ära seda etappi vahele jäta!
Kuumuta ahi 200 kraadini (pealt ja alt kuumus).
Soojenda** vahukoor – piisab, kuni see on käesoe! Kui rullid on kerkinud, vala see ettevaatlikult üle rullide (see vajub enamasti vormi põhja, kuid küpsemisel imbub rullidesse). See tagab rullide nätskuse.
Küpseta 200 C juures 17−19 minutit kuldpruuniks ja keskmine osa tundub küpse. Küpseta pigem vähem kui rohkem.
Glasuuri valmistamiseks vahusta munavalged poole koguse suhkru ja soolaga, kuni teravate tippude tekkimiseni. Seejärel vähenda miksripöördeid poolele võimsusele ja hakka 1 sl kaupa lisama toasooja võid. Pärast iga lisamist vahusta niikaua, kuni või on munamassis korralikult lahustunud. Kui kogu või on lisatud, hakkab kreem moodustuma ja saavutab ettenähtud paksuse (PS. ära ehmu, kui kreem muutub enne õige tekstuuri saavutamist nagu vedelaks munapudruks, jätka vahustamist).
Toorjuust hõõru teise poole suhkru, vanilli ja sidrunimahlaga ühtlaseks ning lisa seejärel valmis võikreemile. Mikserda korralikult ühtlaseks. Kata soojad (siis osa kreemi sulab ka rulli sisse) saiad kreemiga ja naudi!
Teevi Pau retsept ja fotod.
Imelised! Sulavad just hetkel suus (kuigi jätsime glasuuri osa välja, tundus liig, mis liig) :)
Oehhh..sama imelised nagu retsepti autor isegi. Njämmmmmma.
Parim ❤
Küpsetasin ja tulid väga maitsvad!
Ebareaalselt head
Super!
Mis juhtub, kui glasuurist munavalge välja jätta?
Ei juhtu midagi, hoopis lihtsam valmistada :)
Kas saab ka ilma toorjuustuta?
Teevi cinnabon
Cinnabonid on USAs väga meeliköitvad, rammusad ülimahlased kaneelisaiakesed. Otsisin pikalt retsepti, et leida just see õige ja minu meelest on see üsna originaalilähedane. Glasuuriks minu käsi ei paindunud päris tavalist võikreemi tegema, sest sinna läheb 200 g või kohta pool kilo suhkrut, seega Olgaga konsulteerides soovitas ta hoopis Swiss Meringue buttercreami, millest ma siis internetiavarusest ringi vaadates veidi kohendatud versiooni tegin – ikka selle nimel, et suhkrut ja võid mõistlikus koguses oleks, samal ajal aga kvaliteet ei kannataks.
Huvitav teada: üks saiake annab umbes 535 kcal (süsivesikuid 53 g, rasva 33 g, valku 7 g). Näidatud kalorsus on esitatud topeltkogusega glasuuri kohta.