200 g (u 3,5 dl) nisujahu või speltapüüli
125 g (u 1,5 dl) suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl ingveripulbrit
0,25 tl peenikest soola
2,5 dl kaerapiima või mandlipiima või riisipiima
1 dl rapsiõli vm mahedamaitselist toiduõli
2-3 suuremat kõvemat pirni
Kuumuta ahi 175 °C.
Sega kõik kuivained kausis omavahel, siis sega juurde taimne piim ja toiduõli. Sega tainas ühtlaseks.
Lõika 1 pirn väikesteks kuubikuteks ja 1-2 pirni õhukesteks viiludeks. Sega pirnikuubikud taina hulka.
Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri vorm korralikult õliga. Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ja vajuta peale pirniviilud.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30-40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne.
Lase täielikult jahtuda, siis eemalda vormist ja lõika viiludeks.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kardemoni-pirnikook (vegan)
Pehme ja mahlakas kodune pirnikook sobib ka veganitele.