Kardemoni-pirnikook (vegan)

Pehme ja mahlakas kodune pirnikook sobib ka veganitele.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g (u 3,5 dl) nisujahu või speltapüüli

125 g (u 1,5 dl) suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kardemoni

0,5 tl ingveripulbrit

0,25 tl peenikest soola

2,5 dl kaerapiima või mandlipiima või riisipiima

1 dl rapsiõli vm mahedamaitselist toiduõli

2-3 suuremat kõvemat pirni

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 °C.

Sega kõik kuivained kausis omavahel, siis sega juurde taimne piim ja toiduõli. Sega tainas ühtlaseks.

Lõika 1 pirn väikesteks kuubikuteks ja 1-2 pirni õhukesteks viiludeks. Sega pirnikuubikud taina hulka.

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri vorm korralikult õliga. Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ja vajuta peale pirniviilud.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30-40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne.

Lase täielikult jahtuda, siis eemalda vormist ja lõika viiludeks.

Nipid ja soovitused:

  • Pirni ja kardemoni abil võid proovida ka õuna ja kaneeli, tikreid ja vanilli või hoopis ploome ja peenelt riivitud sidrunikoort.
  • Kui Sul ei ole taimset piima, siis võid vedelikuna kasutada ka tavalist lehmapiima, ent sel juhul ei sobi see kook veganitele. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.08.2019 14:20

Mõnus ja mahlakas kook. Proovin kindlasti ka teiste maitsekooslustega!

Sandra
postitatud 26.09.2019 18:42

Proovisin täna, tuli väga hästi välja, aitäh!

Sandra
postitatud 26.09.2019 18:43

Oma meeldiva nüansi lisas fakt, et pirnid olid ise puu alt korjatud. Oli 6-7 väikest.