200 g (u 3,5 dl) nisujahu või speltapüüli
125 g (u 1,5 dl) suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl ingveripulbrit
0,25 tl peenikest soola
2,5 dl taimset piimajooki - nt kaera-, mandli- või riisipiima
1 dl rapsiõli vm mahedamaitselist toiduõli
2-3 suuremat kõvemat pirni
Kuumuta ahi 175 °C.
Sega kõik kuivained kausis omavahel, siis sega juurde taimne piim ja toiduõli. Sega tainas ühtlaseks.
Lõika 1 pirn väikesteks kuubikuteks ja 1-2 pirni õhukesteks viiludeks. Sega pirnikuubikud taina hulka.
Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri vorm korralikult õliga. Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ja vajuta peale pirniviilud.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30-40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne.
Lase täielikult jahtuda, siis eemalda vormist ja lõika viiludeks.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mõnus ja mahlakas kook. Proovin kindlasti ka teiste maitsekooslustega!
Proovisin täna, tuli väga hästi välja, aitäh! Oma meeldiva nüansi lisas fakt, et pirnid olid ise puu alt korjatud. Oli 6-7 väikest.
Küpsetasin kardemoni-pirnikooki ja see oli tõeliselt maitsev!
Kardemoni-pirnikook (vegan)
Pehme ja mahlakas kodune pirnikook sobib ka veganitele.