Toskaana lõhe

Väga hõrk kalaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 värske lõhe portsjontükki

soola ja musta pipart

2 sl oliiviõli

2 sl võid

6 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud sibul

80 ml kuiva valget veini

150 g nõrutatud päikesekuivatatud tomateid või tükeldatud kirsstomateid

400 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

soola ja musta pipart

100 g värsket beebispinatit

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Vajadusel lõika lõhe portsjontükkideks, eemalda nahk. Maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. 

Kuumuta õli suurel praepannil keskmiselt tugeval tulel. Aseta kalatükid pannile, nahapool esmalt allpool. Prae umbes 5 minutit, siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt. Tõsta küpsed kalatükid pannilt ja hoia soojas. 

Lisa pannile või, seejärel  sibul ja prae paar minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Kalla pannile valge vein, keeda veidi kokku. Siis lisa tükeldatud päikesekuivatatud tomatid või värsked kirsstomatid ning prae 1-2 minutit, et maitsed seguneksid. 

Alanda kuumust, seejärel sega pannile rõõsk koor. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta läbi. 

Lisa pannile spinatilehed, siis kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud. Lisa lõhetükid uuesti pannile, seejärel puista peale hakitud petersell. 

Serveeri riisi, makaronide või keedetud köögiviljadega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli roale lisatud ka 1,2 dl riivitud parmesani. Absoluutselt mittevajalik :)

Retsept mugandatud siit. Vaata ka seda soomekeelset versiooni.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.12.2019 15:53

Tegin suvel paar korda. Kasutasin koduaia kirsstomateid ja oli väga peresõbralik, meeldis kõigile.