4 värske lõhe portsjontükki
soola ja musta pipart
2 sl oliiviõli
2 sl võid
6 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud sibul
80 ml kuiva valget veini
150 g nõrutatud päikesekuivatatud tomateid või tükeldatud kirsstomateid
400 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
soola ja musta pipart
100 g värsket beebispinatit
hakitud värsket peterselli
Vajadusel lõika lõhe portsjontükkideks, eemalda nahk. Maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga.
Kuumuta õli suurel praepannil keskmiselt tugeval tulel. Aseta kalatükid pannile, nahapool esmalt allpool. Prae umbes 5 minutit, siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt. Tõsta küpsed kalatükid pannilt ja hoia soojas.
Lisa pannile või, seejärel sibul ja prae paar minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Kalla pannile valge vein, keeda veidi kokku. Siis lisa tükeldatud päikesekuivatatud tomatid või värsked kirsstomatid ning prae 1-2 minutit, et maitsed seguneksid.
Alanda kuumust, seejärel sega pannile rõõsk koor. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta läbi.
Lisa pannile spinatilehed, siis kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud. Lisa lõhetükid uuesti pannile, seejärel puista peale hakitud petersell.
Serveeri riisi, makaronide või keedetud köögiviljadega.
Retsept mugandatud siit. Vaata ka seda soomekeelset versiooni.
Tegin suvel paar korda. Kasutasin koduaia kirsstomateid ja oli väga peresõbralik, meeldis kõigile.
Toskaana lõhe
Väga hõrk kalaroog.