225 g nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl soola
140 g võid
1 muna
Täidis:4-5 küpset kõvemat pirni
1 sl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl nisujahu
1 muna
Serveerimiseks:Taina valmistamiseks pane jahu, suhkur, sool ja või kaussi ning näpista sõrmede vahel purutainaks. Siis lisa muna ning sega-suru tainas ühtlaseks (kui tainas on liiga paks, siis lisa veidi külma vett.) Keera tainas toidukilesse ja pane 30-40 minutiks külmkappi puhkama.
Kuumuta ahi 180°C. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Koori pirnid, lõika neljaks, eemalda südamik ja lõika pirnid seejärel õhukesteks viiludeks. Sega pirniviilud kausis pruuni suhkru, kaneeli ja jahuga.
Võta tainas külmkapist välja ning rulli kergelt jahusel laual umbes 35 cm läbimõõduga kettaks (paksus u 5 mm). Tõsta see küpsetuspaberile, siis laota pirnid tainaketta keskele. Servad jäta u 8 cm ulatuses puhtaks. Siis pööra tainaservad täidisele peale - seda on mugav teha küpsetuspaberi abil.
PIntselda tainas pealt kloputud munaga.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit või kuni pirukas on kuldne.
Serveeri soojalt, peale puista tuhksuhkrut ja kõrvale paku vahukoort.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.
Oehhh.... see pirukas on nii hea! Mina kasutasin soolast võid, seega soola tainasse ei lisanud.
Rustikaalne pirnipirukas
Galette-tüüpi pirukas.