Kollase peedi ja peekoni carbonara

Kollane peet on põnev lisandus tavalisele carbonara-pastale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g spagette

3 l vett

2 tl soola

Kaste:

170 g peekonit

2 kollast peeti

2 küüslauguküünt

2 sl õli

0,5 tl soola

0,25 tl musta pipart

4 muna

4 dl riivitud parmesani juustu

1 potike värsket peterselli

Valmistamine

Haki peekon väikesteks tükkideks. Koori peedid, riivi. Koori ja haki küüslauk.

Kuumuta suures potis vesi, lisa sool ja spagetid ja keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente.

Samal ajal prae peekonitükid pannil kuldseks ja krõbedaks, tõsta kurnlusikaga pannilt ära. Lisa pannile 2 sl õli ja prae riivitud peeti 3 minutit. Lisa pannile küüslauk ja prae segades veel 2 minutit. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale. 

Löö toasoojad munad suure kausi sisse ja klopi segi. Lisa peaaegu kogu riivitud parmesan ja sega munaga. 

Võta umbes 1 dl pastakeeduvett ja tõsta kõrvale. Kurna spagetid, siis pane potti tagasi ja sega juurde muna-juustusegu. Sega hästi hoogsalt ja korralikult, et muna hüübiks kokkupuutel kuumade spagettidega! Samal ajal lisa jaokaupa kuuma pastakeeduvett, mis aitab juustul sulada ja moodustab lõppkokkuvõttes mõnusa kreemja kastme. 

Sega juurde praetud peekon ja peet, lisa hakitud peterselli ja serveeri. Peale jahvata veel musta pipart ning puista veel juustu. 

Loe veel:

Allikas: Yhteishyvä

LISA KOMMENTAAR