Knedliky
1 tk muna
1.25 dl piima
2.5 dl nisujahu
küpsetuspulbrit
1 tl soola
4-5 viilu kuiva saia
Klopi munad, piim, jahu, küpsetuspulber ja sool ühtlaseks. Lisa saiakuubikud ja sega hoolega.
Kasta käed külma vette ja vormi segust kaks palli.
Pane jahupallid keevasse vette. Keeda 10 minutit tugevalt tulel, siis keera ringi ja keeda veel 10 minutit.
Eemalda klimbid veest ja lõika kohe pooleks, et liigne aur välja lasta. Lõika klimbid viiludeks ja serveeri.
Serveeri kneedleid paprikakana või sealiha juurde riisi, kartulite vms asemel.
Nimetus ´kneedlid`on sobivad ka eesti keeles. Tuntud teosest Vahva sõduri Švejki juhtumised...NULL
Suured jahuklimbid e. kneedlid
Knedliky