Suured jahuklimbid e. kneedlid

Knedliky

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 tk muna

1.25 dl piima

2.5 dl nisujahu

küpsetuspulbrit

1 tl soola

4-5 viilu kuiva saia

Valmistamine

Klopi munad, piim, jahu, küpsetuspulber ja sool ühtlaseks. Lisa saiakuubikud ja sega hoolega.

Kasta käed külma vette ja vormi segust kaks palli.

Pane jahupallid keevasse vette. Keeda 10 minutit tugevalt tulel, siis keera ringi ja keeda veel 10 minutit.

Eemalda klimbid veest ja lõika kohe pooleks, et liigne aur välja lasta. Lõika klimbid viiludeks ja serveeri.

Serveeri kneedleid paprikakana või sealiha juurde riisi, kartulite vms asemel.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 05.06.2009 19:42

Nimetus ´kneedlid`on sobivad ka eesti keeles. Tuntud teosest Vahva sõduri Švejki juhtumised...NULL