Kapsas lamba ja datlitega

Veidi eksootilisem kapsa-lambalihahautis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kapsast

600 g lambaliha

2 dl tumedat õlut või lihapuljongit

0,5 dl siirupit või muscovado suhkrut

2 tl vürtsköömneid

2 kaneelikoort

2 tl meresoola

1 dl kuivatatud datleid

2 sl sidrunimahla

Valmistamine

Lõika liha tükkideks ja kapsas ribadeks.

Laota kapsas ahjupotti, tõsta lihatükid peale. Pane pott 20 minutiks 225-kraadisesse ahju, ilma kaaneta. 

Võta pott ahjust välja, lisa õlu/puljong, siirup/suhkur, vürtsköömned, kaneelikoored ja sool. Sega läbi. 

Pane pott uuesti ahju, nüüd kaanega kaetult, ja hauta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Kontrolli liha küpsust kahvli abil. Kui lammas on pehme, lisa kuivatatud datlid ja sidrunimahl ning pane 15 minutiks ahju järelkuumusesse hauduma. (Ahi lülita välja). 

Serveeri keedetud kartulitega. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta vedelikuna kindlasti lihaleent ja mitte õlut.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (17/2008, Kaalia ja lammasta)

LISA KOMMENTAAR