Üks tõeliselt tore Taani einevõileib - rukkileib keedukartulite, leeskputkemajoneesi ja krõbeda garneeringuga. Ühele inimesele arvestatakse toidukorraks kaks einevõileiba klaasi õllega.
Pese kartulid hoolega, siis keeda koorimata kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, lase jahtuda, koori ja lõika seejärel viiludeks.
Määri leivaviiludele võid. Laota peale keedukartuliviilud. Tõsta peale korralik lusikatäis tavalist või leeskputkemajoneesi. Kaunista praetud sibularataste või kartulikrõpsudega.
Nipid ja soovitused:
Kui keedad kartuleid spetsiaalselt selle roa jaoks, siis pane keeduvette ka mõned leeskputkevarred.
Ma olen aasta aega Taanis elanud (hirmus ammu, 1992-1993) ja sellest ajast panen tihti keedukartuliviilakaid võileiva peale. Leeskputkemajonees oli muidugi eriti tore lisandus!
Kartoffelmad
Üks tõeliselt tore Taani einevõileib - rukkileib keedukartulite, leeskputkemajoneesi ja krõbeda garneeringuga. Ühele inimesele arvestatakse toidukorraks kaks einevõileiba klaasi õllega.