Kartoffelmad

Üks tõeliselt tore Taani einevõileib - rukkileib keedukartulite, leeskputkemajoneesi ja krõbeda garneeringuga. Ühele inimesele arvestatakse toidukorraks kaks einevõileiba klaasi õllega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

viilutatud rukkileiba

määrimisekes võid

keedetud varajast kartulit

tavalist majoneesi või leeskputkemajoneesi

kartulikrõpse või praetud sibularattaid või -helbeid

Valmistamine

Pese kartulid hoolega, siis keeda koorimata kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, lase jahtuda, koori ja lõika seejärel viiludeks.

Määri leivaviiludele võid. Laota peale keedukartuliviilud. Tõsta peale korralik lusikatäis tavalist või leeskputkemajoneesi. Kaunista praetud sibularataste või kartulikrõpsudega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui keedad kartuleid spetsiaalselt selle roa jaoks, siis pane keeduvette ka mõned leeskputkevarred. 
  • Leeskputkemajoneesi (løvstikke mayonnaise) võid teha selle Nami-Nami retsepti järgi
  • Eriti tublid kokad teevad kartulikrõpsud ka ise, frittides neid leeskputkevarrega maitsestatud õlis. 
  • Mõned sätivad kõige peale veel krõbeda peekonviilu.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.06.2019 20:48

Ma olen aasta aega Taanis elanud (hirmus ammu, 1992-1993) ja sellest ajast panen tihti keedukartuliviilakaid võileiva peale. Leeskputkemajonees oli muidugi eriti tore lisandus!

Pille
postitatud 07.05.2021 21:38

Pilt ka: