Haki leeskputkelehed jämedalt. Pane koos oliiviõliga kõrgesse nõusse ja peenesta saumikseri abil pastaks.
Sega saadud pasta majoneesi hulka, lisa sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Lase 30 minutit külmkapis maitsestuda enne serveerimist.
Tee ise:
Sega kausis munakollased, sinep, äädikas, sool ja pipar vispli või mikseriga ühtlaseks. Nirista peene joana juurde õli ja jätka vispeldamist, kuni saad kena paksu emulsiooni ehk majoneesi.
Sega juurde hästi peeneks hakitud värske leeskputk.
Nipid ja soovitused:
Võid valmistada majoneesi ka saumikseriga selle imelihtsa majoneesi retsepti järgi. Sel juhul püreesta hakitud leeskputk veini- või õunaäädikaga ühtlasemaks, lisa kõrgesse anumasse veel 1 terve muna (2 munakollase asemel), sinep, sool-pipar ja kalla peale õli. Aseta saumikseri otsik muna peale ja töötle ühtlaseks kenaks majoneesiks.
Mul on aias kadunud vanaema aiast saadud leeskputk ja see kasvab väga lopsakalt. Kasutasin saumikserivarianti (1 terve muna jne), töötas väga hästi ja majonees oli ka maitsev!
Leeskputkemajonees
Taanis armastatakse leeskputkemajoneesi (løvstikke mayonnaise), mida lisatakse erinevatele võileibadele, aga ka grilliroogadele.