Grillitud Rooma salat satay kastmega

Suviti ei pea vaid liha grillima!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 rooma salati pead

30 g toasooja võid

4 sl kreemjat maapähklivõid

1 sl sriracha tšillikastet

2 sl magusat kecap manis sojakastet

3 sl heledat sojakastet

50 ml kookospiima

soovi korral mett

20 g hakitud soolapähkleid

50 g tšilliga juustu

1 sidrun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika salatipead keskelt pikuti pooleks. Määri lõikepind pehme võiga üle ja maitsesta soola-pipraga. 

Satay kastmeks sega omavahel pähklikreem, tšillikaste, sojakaste, kecap manis, kookospiim, soovi korral võid lisada mett. 

Aja grill kuumaks. Pane poolitatud salatipead grillile, võiga määritud pool all. Ole valmis suuremaks suitsupahvakaks, sest põlev või tekitab palju suitsu! Grilli salatit 2-3 minutit, siis pööra ringi ja grilli veel 1-2 minutit. 

Tõsta salatipead tulelt, pintselda üle satay kastmega, puista peale hakitud soolapähkleid, riivitud juustu ja sidrunikoort. 

Serveeri. 

Loe veel:

Viru Burgeri peakoka Mart Klaasi retsept ilmus ajalehes Postimees, 22.6.2019. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR