2 rooma salati pead
30 g toasooja võid
4 sl kreemjat maapähklivõid
2 sl magusat kecap manis sojakastet
3 sl heledat sojakastet
50 ml kookospiima
soovi korral mett
20 g hakitud soolapähkleid
50 g tšilliga juustu
1 sidrun
soola ja musta pipart
Lõika salatipead keskelt pikuti pooleks. Määri lõikepind pehme võiga üle ja maitsesta soola-pipraga.
Satay kastmeks sega omavahel pähklikreem, tšillikaste, sojakaste, kecap manis, kookospiim, soovi korral võid lisada mett.
Aja grill kuumaks. Pane poolitatud salatipead grillile, võiga määritud pool all. Ole valmis suuremaks suitsupahvakaks, sest põlev või tekitab palju suitsu! Grilli salatit 2-3 minutit, siis pööra ringi ja grilli veel 1-2 minutit.
Tõsta salatipead tulelt, pintselda üle satay kastmega, puista peale hakitud soolapähkleid, riivitud juustu ja sidrunikoort.
Serveeri.
Viru Burgeri peakoka Mart Klaasi retsept ilmus ajalehes Postimees, 22.6.2019. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Grillitud Rooma salat satay kastmega
Suviti ei pea vaid liha grillima!