300 g riisi (nt pikateralist riisi või basmatiriisi)
1 sl õli
8 luuta-nahata kanakintsufileed
1 hakitud sibul
3 riivitud küüslauguküünt
5 cm jupp riivitud ingverijuurt
1 hakitud punane tšilli
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
700 g tomatipüreed (passata)
300 ml kanapuljongit
2 tükeldatud punast paprikat
2 sl hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Pane basmatiriis suurde kaussi, kalla peale külm vesi ja jäta seisma.
Kuumuta õli suurel hautamispannil, Aseta kanakintsufileed pannile ja prae mõlemalt poolt 1-2 minutit, kuni need on kergelt kuldpruunid. Lükka kanakintsutükid ühele poolele, lisa pannile hakitud sibul ja prae 4-5 minutit, kuni sibul on veidi pehmenenud. Ära pruunista!
Sega sibulad ja kanakintsutükid, siis lisa pannile küüslauk, ingver, tšilli ja suitsupaprika. Kuumuta minut aega.
Lisa pannile tomatipasta ja sega läbi.
Kurna riis ja lisa pannile. Lisa tomatipüree (passata) ja pool kanapuljongist. Sega hoolega, siis kuumuta keemiseni. Kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni vedelik on peaaegu riisi sisse imendunud.
Sega riis hoolega läbi, siis kalla juurde ülejäänud puljong ja sega veel korra läbi. Puista peale punane paprika, kata pann kaanega ja kuumuta veel 5 minutit või kuni riis ja paprika on valmis.
Maitsesta musta pipraga, sega juurde hakitud koriander ja serveeri.
Retsept siit.
Jollof riis kanaga
Jollof on Lääne-Aafrika riikides (nt Gaanas, Gambias, Kamerunis, Malis, Nigeerias, Senegalis, Sierra Leones jm) populaarne riisiroog. Roog valmib ühel pannil ja maitseb kogu perele!