Jollof riis kanaga

Jollof on Lääne-Aafrika riikides (nt Gaanas, Gambias, Kamerunis, Malis, Nigeerias, Senegalis, Sierra Leones jm) populaarne riisiroog. Roog valmib ühel pannil ja maitseb kogu perele!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g riisi (nt pikateralist riisi või basmatiriisi)

1 sl õli

8 luuta-nahata kanakintsufileed

1 hakitud sibul

3 riivitud küüslauguküünt

5 cm jupp riivitud ingverijuurt

1 hakitud punane tšilli

1 tl suitsutatud paprika pulbrit

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

700 g tomatipüreed (passata)

300 ml kanapuljongit

2 tükeldatud punast paprikat

2 sl hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane basmatiriis suurde kaussi, kalla peale külm vesi ja jäta seisma. 

Kuumuta õli suurel hautamispannil, Aseta kanakintsufileed pannile ja prae mõlemalt poolt 1-2 minutit, kuni need on kergelt kuldpruunid. Lükka kanakintsutükid ühele poolele, lisa pannile hakitud sibul ja prae 4-5 minutit, kuni sibul on veidi pehmenenud. Ära pruunista!

Sega sibulad ja kanakintsutükid, siis lisa pannile küüslauk, ingver, tšilli ja suitsupaprika. Kuumuta minut aega.

Lisa pannile tomatipasta ja sega läbi.

Kurna riis ja lisa pannile. Lisa tomatipüree (passata) ja pool kanapuljongist. Sega hoolega, siis kuumuta keemiseni. Kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni vedelik on peaaegu riisi sisse imendunud. 

Sega riis hoolega läbi, siis kalla juurde ülejäänud puljong ja sega veel korra läbi. Puista peale punane paprika, kata pann kaanega ja kuumuta veel 5 minutit või kuni riis ja paprika on valmis. 

Maitsesta musta pipraga, sega juurde hakitud koriander ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 27.11.2021 20:56

Mulle ka maitses!