Kiire pepperoni pizza

Küpsetuspulbriga pitsapõhi ei vaja eelnevat kergitamist.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

300 g kõvanisujahu e. durumnisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

2 tl rapsiõli

150-175 ml sooja vett

värskelt jahvatatud musta pipart

Kate:

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

0,5 tl kuivatatud pitsaürtide segu

0,5 tl soola

90 g pepperoni vorsti

1 Mozzarella pall

150 g tomatipüreed (passata)

30 g riivitud juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Pane suur ahjuplaat ahju kuumenema. 

Taina tegemiseks sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi. Lisa sool ja näpuotsaga pipart, siis sega juurde õli. Tee keskele süvend, sinna kalla 150 ml sooja vett ning siis sega jahu keskele kokku. Kui tainas liiga kuiv on, lisa veel 25 ml sooja vett. Tainas peaks olema pehme ja natuke kleepuv. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku umbes 2 minutit, kuni tainas on sile ja nõtke. 

Pane tööpinnale küpsetuspaberileht, puista sellele veidi jahu. Tõsta tainas sinna peale, siis rulli 30 cm läbimõõduga kettaks, paksusega 3-4 mm. Tõsta tainas paberi abil kuumale ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus 3 minutit. 

Samal ajal sega kausis passata, tomatipasta, ürdisegu ja sool-pipar. 

Võta ahjuplaat välja, määri pitsapõhjale tomatikaste - jäta serv puhtaks. Puista peale mozzarella-tükid, siis Pepperoni-viilud ning peale Cheddar. 

Küpseta veel 15 minutit, kuni põhi on kenasti küpsenud ja siit-sealt kerkinud ning juust on kuldne. 

Lõika viiludeks ja serveeri kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.06.2019 18:12

Ma natuke tuunisin algretsepti, aga muidu tegin retsepti järgi. Väga mõnus pehme tainas, mis küpsedes muutub krõbedaks. Pärmitainapitsa fännidele tundub tainas kindlasti võõras, aga tegelikult väga hea küpsetis.

Pille ema
postitatud 24.09.2024 10:54

Pille sa oled neeger