300 g kõvanisujahu e. durumnisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 tl rapsiõli
150-175 ml sooja vett
värskelt jahvatatud musta pipart
Kate:1 sl kontsentreeritud tomatipastat
0,5 tl kuivatatud pitsaürtide segu
0,5 tl soola
90 g pepperoni vorsti
1 Mozzarella pall
150 g tomatipüreed (passata)
30 g riivitud juustu
Kuumuta ahi 200 C. Pane suur ahjuplaat ahju kuumenema.
Taina tegemiseks sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi. Lisa sool ja näpuotsaga pipart, siis sega juurde õli. Tee keskele süvend, sinna kalla 150 ml sooja vett ning siis sega jahu keskele kokku. Kui tainas liiga kuiv on, lisa veel 25 ml sooja vett. Tainas peaks olema pehme ja natuke kleepuv.
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku umbes 2 minutit, kuni tainas on sile ja nõtke.
Pane tööpinnale küpsetuspaberileht, puista sellele veidi jahu. Tõsta tainas sinna peale, siis rulli 30 cm läbimõõduga kettaks, paksusega 3-4 mm. Tõsta tainas paberi abil kuumale ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus 3 minutit.
Samal ajal sega kausis passata, tomatipasta, ürdisegu ja sool-pipar.
Võta ahjuplaat välja, määri pitsapõhjale tomatikaste - jäta serv puhtaks. Puista peale mozzarella-tükid, siis Pepperoni-viilud ning peale Cheddar.
Küpseta veel 15 minutit, kuni põhi on kenasti küpsenud ja siit-sealt kerkinud ning juust on kuldne.
Lõika viiludeks ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Kiire pepperoni pizza
Küpsetuspulbriga pitsapõhi ei vaja eelnevat kergitamist.