Tikri-leedrikreem

Õhuline vaht/kreem tikrite ja leedriõiesiirupiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

450 g tikreid

150 ml leedriõiesiirupit

Puding:

2 munakollast

2 tl aroruuti

150 ml piima

30 g suhkrut

150 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

Kaunistuseks:

värskeid musta leedri õisi

Valmistamine

Puhasta tikrid, pane koos leedriõiesiirupiga potti. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel, kuni tikrid on pehmed ja katki keenud. Lase jahtuda, siis tõsta serveerimisnõu põhja.

Valmista puding. Kuumuta potis piim keemiseni. Klopi suures kannus/kausis munakollased, aroruut ja suhkur ühtlaseks, siis kalla juurde kuum piim. Vispelda ühtlaseks ja kalla segu uuesti potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni puding pakseneb, aga ära keeda! Kalla (soovi korral läbi sõela) puhtasse kaussi ja lase jahtuda. 

Vahusta rõõsk koor kohevaks tugevaks vahuks. 

Kalla vahukoor tikritele, sega kergelt. Siis sega õrnalt juurde puding, jättes kogu desserdi veidi siiru-viiruliseks. Puista peale kaunistuseks mõned leedriõied ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit

LISA KOMMENTAAR