Klassikaline leedrisiirup

Aromaatset ja lillelist leedrisiirupit valmistatakse musta leedri õisikutest. Sobib morsi valmistamiseks, dessertide maitsestamiseks, kokteilide sisse.

Kogus
u 2 l
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 kg suhkrut

1 l keeva vett

30 g sidrunhapet

1-2 viilutatud mahesidrunit

25 pestud ja kurnatud leedriõisikut

Valmistamine

Pane vesi ja suhkur potti ning kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Lisa sidrunihape ja riivitud või lihtsalt noaga eemaldatud sidrunikoore kollane osa. 

Eemalda kooritud sidrunilt valge vatjas kiht, lõika ülejäänud sidrun tükkideks ja lisa potti. Lisa putukatest puhtaks raputatud leedriõisikud ning peale mõni raskus, et õisikud siirupi sees püsiksid. 

Kata pott kinni ja lase 2-3 ööpäeva jahedas maitsestuda. 

Kurna läbi marli, jaota steriliseeritud pudelitesse või purkidesse ja hoia enne tarvitamist kuu aega jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Kui valmistad leedrisiirupit üsna koheseks tarvitamiseks, siis pole sidrunhapet lisada vaja.
  • Eriti hõrgu siirupi valmistamiseks lõika õisikutelt võimalikult palju varrejuppe maha. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.07.2017 10:42

Mina õppisin leedriõiesiirupit armastama 1992/1993. a. Taanis elades ja hiljem pikemalt Šotimaal elades. Olen õpetanud seda armastama ka oma mehe, ema ja tädid ja Viimsi koduaias kasvab kaks musta leedrit, et saaks ikka isa aasta siirupit teha :)

Iiris
postitatud 04.07.2017 12:52

Rootsis tehakse leedriõitsikutest ka a'la vahuveini.