1,5 kg (babyback) searibisid
1 sl oliiviõli
1 pakk kuiva marinaadisegu (u 20-25 g)
soola ja musta pipart
Mustikakaste:1 peenelt hakitud suurem punane sibul
4 hakitud suuremat küüslauguküünt
250 g kultuur- või metsmustikaid
1 dl kontsentreeritud tomatipastat
4 sl õunaäädikat
3 sl pruuni suhkrut
125 ml Burbooni viskit (nt Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey)
0,25 tl jahvatatud vürtspipart
Aseta ribid ahjupannile. Pintselda mõlemalt poolt kergelt õliga, siis maitsesta soola-pipraga ja seejärel hõõru ribidele kuivmarinaadisegu. Jäta ribid pannile, lihakam pool ülal.
Kata ribid fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus tund aega.
Samal ajal valmista mustikakaste (õigemini küll burbooni-mustika BBQ kaste).
Pärast tunniajalist küpsetamist võta ribid ahjust välja ning pintselda mõlemalt poolt julgelt mustikakastmega. Pane ribid uuesti ahju, nüüd juba ilma fooliumita ja küpseta veel 15-20 minutit. Pööra ribisid kastmes.
Serveeri, kõrvale tõsta ülejäänud mustikakaste.
Nagu päris :) See mustikakaste seal juures oli eriti hea, seal tuli mustikas paremini esile kui "küpsetatud glasuuris".
Mustikaribid
Searibid mõnusas burbooni ja mustika marinaadis. Nami-Nami soovitab siin kasutada nt Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey burbooni viskit.