Mustikaribid

Searibid mõnusas burbooni ja mustika marinaadis. Nami-Nami soovitab siin kasutada nt Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey burbooni viskit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg (babyback) searibisid

1 sl oliiviõli

1 pakk kuiva marinaadisegu (u 20-25 g)

soola ja musta pipart

Mustikakaste:

1 sl oliiviõli või rapsiõli

1 peenelt hakitud suurem punane sibul

4 hakitud suuremat küüslauguküünt

250 g kultuur- või metsmustikaid

1 dl kontsentreeritud tomatipastat

4 sl õunaäädikat

3 sl pruuni suhkrut

125 ml Burbooni viskit (nt Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey)

0,25 tl jahvatatud vürtspipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Aseta ribid ahjupannile. Pintselda mõlemalt poolt kergelt õliga, siis maitsesta soola-pipraga ja seejärel hõõru ribidele kuivmarinaadisegu. Jäta ribid pannile, lihakam pool ülal.

Kata ribid fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus tund aega. 

Samal ajal valmista mustikakaste (õigemini küll burbooni-mustika BBQ kaste). 

Pärast tunniajalist küpsetamist võta ribid ahjust välja ning pintselda mõlemalt poolt julgelt mustikakastmega. Pane ribid uuesti ahju, nüüd juba ilma fooliumita ja küpseta veel 15-20 minutit. Pööra ribisid kastmes.

Serveeri, kõrvale tõsta ülejäänud mustikakaste. 

Nipid ja soovitused:

  • Eriti mugav on kasutada babyback ehk lühikesi ribiplaate. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.06.2019 14:15

Nagu päris :) See mustikakaste seal juures oli eriti hea, seal tuli mustikas paremini esile kui "küpsetatud glasuuris".