Rabarbrikook krõbeda kaerahelbe-mandlikattega

See Nami-Nami perenaise Pille Petersoo rabarbrikook meenutab tosca-kooki, aga osa mandlilaastudest on asendatud tervislikumate ja odavamate kaerahelvestega. Kate saab sellegipoolest krõbe ja maitsev!

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). .

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Alumine osa:

3 muna

250 g suhkrut (u 3 dl)

180 g nisujahu (u 3 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanilliekstrakti

100 g sulatatud võid

400 g tükeldatud rabarbrit

Krõbe kaerahelbe-mandli kate:

75 g mandlilaaste

75 g kaerahelbeid

85 g suhkrut (u 1 dl)

100 g võid

1 dl 10% rõõska koort

2 sl heledat siirupit

1 tl kaneeli

Valmistamine

Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ning puista üle riivsaiaga (või vooderda küpsetuspaberiga).

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult läbi.

Lisa veidi jahtunud sulavõi ning vanilliekstrakt, sega tainas ühtlaseks. Viimasena sega juurde tükeldatud rabarbrid.

Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit.

Kaerahelbe-mandlikatte jaoks sega kõik ained väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 10 minutit, kuni segu on kuldne ning veidi paksenenud.

Vala katteained ettevaatlikult poolküpsenud põhjale ning küpseta 200kraadises ahjus veel 15 minutit, kuni kate on kaunilt kuldne.

Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad noori rabarbrivarsi ja Sul on terav nuga, siis pole rabarbrit eelnevalt koorida vaja!

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Triinu
postitatud 26.05.2008 20:30

väga maitsev kooki oli!

Marju
postitatud 13.06.2008 10:19

Väga hea!

Meriline
postitatud 07.07.2009 22:32

Lihtne teha ja maitsev!

uniquegirl
postitatud 29.07.2009 00:58

tõsiselt hea kook, imeline

Marta
postitatud 07.08.2012 17:06

Üks parimaid rabarberikooke mida olen üldse proovinud!

klaabu
postitatud 19.10.2013 01:44

Tavalise suhkru asemel kasutan muscovadot või fariinisuhkrut ja kook tuleb hoopis teine tera - küsijad ei suuda uskuda, et vahe ainult suhkrus on :) Seda tosca katet teen ka lihtsalt õunte või pirnide katteks, kui koogitainast ei viitsi teha.

Tiina
postitatud 12.05.2015 21:27

Tegin demerara suhkruga. Põhi jäi pehme ja peal oli krõbe kate. Hea kook ja lihtne teha ka!

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:52

Oi, kui hea kook!

Martiina
postitatud 21.05.2019 12:49

Väga väga hea kook! Katte materjali tasub keeta, kuni pakseneb, ei pea kella vaatama (muidu võib liiga tihkeks keeda)

Malle
postitatud 25.05.2019 18:23

Täna küpsetasin, väga maitsev kook tuli

Julia
postitatud 16.05.2022 18:14

Milline siirup kõige paremini sobib?