3 muna
250 g suhkrut (u 3 dl)
180 g nisujahu (u 3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti
100 g sulatatud võid
400 g tükeldatud rabarbrit
Krõbe kaerahelbe-mandli kate:75 g mandlilaaste
75 g kaerahelbeid
85 g suhkrut (u 1 dl)
100 g võid
1 dl 10% rõõska koort
2 sl heledat siirupit
1 tl kaneeli
Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ning puista üle riivsaiaga (või vooderda küpsetuspaberiga).
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult läbi.
Lisa veidi jahtunud sulavõi ning vanilliekstrakt, sega tainas ühtlaseks. Viimasena sega juurde tükeldatud rabarbrid.
Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit.
Kaerahelbe-mandlikatte jaoks sega kõik ained väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 10 minutit, kuni segu on kuldne ning veidi paksenenud.
Vala katteained ettevaatlikult poolküpsenud põhjale ning küpseta 200kraadises ahjus veel 15 minutit, kuni kate on kaunilt kuldne.
Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
väga maitsev kooki oli!
Väga hea!
Lihtne teha ja maitsev!
tõsiselt hea kook, imeline
Üks parimaid rabarberikooke mida olen üldse proovinud!
Tavalise suhkru asemel kasutan muscovadot või fariinisuhkrut ja kook tuleb hoopis teine tera - küsijad ei suuda uskuda, et vahe ainult suhkrus on :) Seda tosca katet teen ka lihtsalt õunte või pirnide katteks, kui koogitainast ei viitsi teha.
Tegin demerara suhkruga. Põhi jäi pehme ja peal oli krõbe kate. Hea kook ja lihtne teha ka!
Oi, kui hea kook!
Väga väga hea kook! Katte materjali tasub keeta, kuni pakseneb, ei pea kella vaatama (muidu võib liiga tihkeks keeda)
Täna küpsetasin, väga maitsev kook tuli
Milline siirup kõige paremini sobib?
Rabarbrikook krõbeda kaerahelbe-mandlikattega
See Nami-Nami perenaise Pille Petersoo rabarbrikook meenutab tosca-kooki, aga osa mandlilaastudest on asendatud tervislikumate ja odavamate kaerahelvestega. Kate saab sellegipoolest krõbe ja maitsev!
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). .