Korterigrill ehk magusad ahjuribid

Ka tubastes oludes saab väga maitsvad ribid küpsetada! Merilin Rosenberg õpetab :)

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-2,5 kg searibi

1 dl vedelat mett

1,5 dl austrikastet

4 purustatud küüslauguküünt

2 sl hakitud värsket ingverit

musta pipart või tšillihelbeid

maitse järgi soola

Valmistamine

Sega marinaad kokku ja pintselda lahti lõikamata ribidele. Lase vähemalt 3-4 tundi kuni üleöö külmikus maitsestuda.

Lao ribid ühes kihis ahjuplaadile, lihapool allpool. Kalla peale kogu liha alla kogunenud vedelik ja küpseta 200-kraadises ahjus 1.5 tundi. Keera ribisid iga poole tunni järel.

Lase peale küpsemist ja enne lahti lõikamist kümmekond minutit jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Retsept ei sobi grillimiseks, kuna magus marinaad hakkab kiiresti kõrbema.

Retsepti koostas ja pildi tegi Merilin Rosenberg, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.10.2019 17:32

Proovitud ja pere poolt igati heaks kiidetud!

Pille
postitatud 31.01.2023 21:41

Thredahlia ehk Merilin Rosenberg saatis sellise pildi: