Pipraheeringas apelsiniga

Kevadpühadelauale sobiv heeringaroog.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 pakki õrnsoolatud heeringafileed (à 410 g, rootslaste '5-minuterssill')

2 apelsini

Marinaad:

1 dl 12% äädikat

2 dl toor-roosuhkrut

1 dl kontsentreeritud apelsinimahla

3 dl vett

1 sl rohelist pipart

1 sl Sichuani pipra teri

1 sl värskelt jahvatatud musta pipart

1 sl roseepipart

Valmistamine

Kuumuta potis marinaadiained keemiseni. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. 

Nõruta heeringafileed ja lõika tükkideks. 

Pese apelsin sooja vee all. Koori apelsin, lõika koore kollane osa õhukesteks ribadeks (kõige parem on koorida õhukeselt nt kartulikoorimisnoaga).  Eemalda nüüd apelsinilt ka valge kiht ning "fileeri" viljaliha. 

Pane heeringatükid marinaadi sisse, lisa apelsinikooreribad ning apelsinisektorid. Lase vähemalt 1 ööpäev külmkapis maitsestuda. 

Loe veel:

Idee: Allt om Mat, retsepti mugandas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.04.2019 12:29

Ma ei ole suuremat sorti heeringasõber, aga see näeb imeilus välja!! Selline apelsinioranž on väga ootamatu heeringa juures :)