150 g nisujahu
30 g kakaopulbrit
2,5 tl küpsetuspulbrit
60 g suhkrut
2 suurt muna
165 ml lahjat piima
2 sl õli
Šokolaadikaste:100 g mõru šokolaadi
150 g piima
40 g võid
2 sl heledat siirupit
Serveerimiseks:4 sl 35% rõõska koort ehk vahukoort
4 sl šokolaadist litreid või kohviube
Valmista esmalt pannkoogid. Selleks sõelu kaussi nisujahu, kakao ja küpsetuspulber, sega juurde suhkur.
Vispelda piim ja munad kergelt omavahel, siis sega kuivainete hulka.
Sega kõik kergelt läbi, kata kauss kaane või toidukilega ja lase tainal külmkapis 20 minutit puhata.
Valmista šokolaadikaste. Pane šokolaad, piim ja või väikesesse potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Tõsta pott tulelt, vispelda juurde siirup. Hoia soojas.
Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, pintselda kergelt õliga. Tõsta väikese kulbiga tainast pannile ja küpseta umebs 10 cm läbimõõduga pannkoogid. Küpseta umbes 45 sekundit ühelt poolt, kuni pannkoogi pinnale tekivad esimesed mullikesed ning see on altpoolt pruunistunud. Siis pööra pannkoogid ümber ja küpseta 45 sekundit teiselt poolt.
Valmis pannkoogid tõsta taldrikule ootele ja hoia soojas. Vajadusel lisa pannile veel õli ja prae ülejäänud pannkoogid samal moel.
Serveerimiseks tõsta igale taldrikule väike virn pannkooke, nirista peale šokolaadikastet, veidi rõõska koort ning kaunista šokolaadist "kohviubadega" või šokolaadilaastudega.
Retsept on mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Need pannkoogid jäävad mõnusalt õhulised ja kerged. Veidi biskviidi moodi. Jäätisega oi kui head!
Väga maitsvad pannkoogid! Lisaks meeldis mulle nende struktuur, koogid ei vajunud jahtudes kokku vaid säilitasid oma mõnusa koheva oleku. Läksid juba samal nädalal kordamisele :)
Kakaopannkoogid šokolaadikastmega
Tõelise šokohooliku pannkoogid :)