Mulgi korbid

Viljandimaalt pärit kuulus küpsetis.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 dl piima

600 g nisujahu

25 g pärmi

2 munakollast

suhkrut

soola

jahvatatud kardemoni

Täidis:

1 kg kohupiima

2 muna

100 g võid

2 sl rõõska koort

suhkrut

köömneid

Valmistamine

Valmista pärmitainas. Sulata pärm soojas piimas. Lisa pool jahust, sega ja lase tainal kerkida.
Siis lisa sool, suhkur, munakollased ja kardemon. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku tainas ühtlaseks.
Lase tainal uuesti kerkida.
Rulli kerkinud tainas õhukeseks ja lõika vormiga tainarattad. Aseta tainarattad võitatud ahjuplaadile ja lase soojas kohas kerkida.
Täidise valmistamiseks aja kohupiim läbi sõela, lisa rõõsk koor, suhkruga vahustatud või ja munad. Maitsesta suhkru ja köömnetega.
Tõsta iga kerkinud tainaratta keskele lusikaga täidist.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks.

Pildi tegi VIKE.
LISA KOMMENTAAR

VIKE
postitatud 10.09.2011 12:50

Elu õpetab, et lapse kõrvalt on sageli veidi keerulisem küpsetada. Ehk siis panin õigel ajal ahju kinni (ehk siis sai ca 15 min), aga korbid jäid välja võtmata ning seetõttu said veidi kuivad. Muidu olid väga mõnusad.

Mariika
postitatud 14.01.2016 10:15

Suur aitäh! Oli väga maitsvalt.